Knapperige kruidnoten
Ingrediënten
-
- 250 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
- 125 gr bruine basterdsuiker
- 1½ el speculaaskruiden
- 125 gr boter, op kamertemperatuur
- ¼ tl zout
- 2 – 3 el melk
Bereiding:
Doe alle ingrediënten, behalve de melk, in een kom en kneed deze door elkaar. Voeg zoveel melk toe om er een mooi deeg van te maken. Meestal zal je aan 2 eetlepels voldoende hebben. Kneed het deeg niet te lang, als je er een bal van kunt maken dan is het klaar. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het minimaal een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg kleine bolletje ter grootte van een knikker. Leg deze op de bakplaat en druk ze iets plat. Bak de kruidnoten 15 tot 20 minuten en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.