Topmenu Bovenin

 

 

Echt meel wordt écht brood!

WP 20131212 015aDe laatste tijd is er vanalles in het nieuws geweest van nep-speltbrood bij supermarkten tot mensenhaar als broodverbeteraar. Mensen zoeken daarom terecht naar eerlijke producten en besluiten soms tot het zelf bakken van brood. 

Molens leveren al honderden jaren écht meel. Puur meel dat geen vreemde toevoegingen kent en waar ook geen kiem of andere gezonde elementen aan zijn onttrokken. Meel van de molen is puur meel, van de gehele graankorrel! Alleen het op de molenstenen gemalen meel is 100% volkorenmeel!

Veel supermarkten hebben hun hand overspeeld door brood te verkopen dat niet is wat het lijkt dat het is. Bijvoorbeeld het speltbrood dat nauwelijks spelt bevat en het zuurdesembrood dat geen zuurdesem bevat enkel de smaakstoffen ervan. Ook het verhaal van de Keuringsdienst van Waarde waarin het gebruik van mensenhaar in broodverbeteraar aan de kaak wordt gesteld maakt het vertrouwen in de ingrediëntenlijst van het "fabrieksbrood' niet groter. 

Het zelf bakken van brood is een gezond alternatief dat bovendien leuk is om te doen! Het is niet eens zoveel werk als men in eerste instantie zou verwachten. Laat u hierover imformeren door de molenaar. Wij kunnen u allerlei meelsoorten aanbevelen en baktechnische adviesen meegeven.

Geen zin in zelf bakken? Bakkerij Peeters in Kessel verkoopt speltbrood dat 100% speltmeel van de Kesselse molen bevat!