Over de houdbaarheid van meel zijn nog wel eens vragen. Meel is een droog product en daarom redelijk goed bewaarbaar, mits koel en droog bewaard.

  • Bewaar meel in de zak waarin het gekocht is, of in een schone pot of emmer.
  • Doe geen versmeel bij restjes meel
  • Bewaar meel niet op te warme plaatsen, zoals boven de afzuigkap, bij de oven, in de buurt van een geiser of bij de verwarming.
  • Bewaar meel niet in een vochtige kelder

Hoe is goed meel te herkennen:

  • Als er geen draden in zitten
  • het nog goed ruikt
  • er geen beestjes in te zien zijn

Meelmot is een van de grootse boosdoeners. De mot legt eitjes in het meel. Hieruit ontstaan larfjes die spinsel in het meel achter laten. Dit zijn dunne draadjes die men dan in het meel ziet. In een later stadium verpopt de larf zich waarna een nieuwe meelmot uitloopt. Deze cylclus duurt ongeveer 6 weken, afhankelijk hoe warm het meel staat.

Aanvullende gegevens