Over ons

Versmeel.nl is de infowebsite van de Sint Anthoniusmolen Kessel en molen Sint Petrus in Roggel. De enige ambachtelijk malende molens in Limburg die echt zelf alle granen malen en verwerken tot verschillende producten. 

Wij staan voor streekeigen granen verwerken op ambachtelijke wijze  tussen de molenstenen op windkracht. Met als doel verse eerlijke meelsoorten op de markt  brengen die meelfabrieken niet meer kunnen leveren. Maar ook behouden we zo op een optimale manier het historisch erfgoed (de molen) en het immaterieel erfgoed (het vak van molenaar).

Het meel en de mixen zijn op de molens zelf te koop, maar vanwege de beperkte openingstijden ook via internet. Stuur ons hiervoor een mail klik hier

 

Openingstijden:
Molen Kessel:
- Meestal Zaterdagmiddag van 13.00 - 17.00 uur

Molen Roggel:
- Zaterdagmorgen van 9.30 - 12.00 uur

  

 

kunststeen01Beide molens malen graan tot meel met behulp van molenstenen. Tussen de molenstenen wordt het graan in één gang tot meel gemalen. Er wordt niks toegevoegd of onttrokken aan het meel. 100% Puur meel dus, zoals meel bedoeld is. 

De molenstenen worden door de wieken aangedreven. Een milieuvriendelijke onuitputtelijke energiebron. Tijdens het productieproces is er dus totaal geen CO2—uitstoot.

HACCP-regels

Uiteraard hebben onze molenaars de cursussen van het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde doorlopen, ruim 20 jaar ervaring opgedaan en produceren onze molens onder de Hygiënecode voor Ambachtelijke maalderijen zoals deze is vastgesteld door het Productschap Akkerbouw en goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Historisch Erfgoed

Onze producten worden vervaardigd op historische molens. Het is de ultieme manier om niet alleen het historisch erfgoed, de molens zelf, maar ook het immaterieel erfgoed, het vak molenaar in stand te houden en door te geven aan volgende generaties. Hiermee gaan de molens en de kennis er omheen niet verloren en worden de ze weer de levende stoere werkpaarden in ons Limburgs Landschap!

 

horizon2