Voor bedrijven

leveren

Wij malen met molenstenen in één gang graan tot meel. Dit is een ander proces als dat van meelfabrieken. Dit geeft dan ook een volkorenmeel dat anders zal aanvoelen om mee te werken. Het is puur meel dat alle bestandsdelen van de graankorrel nog bevat, iets dat van fabrieksmeel niet gezegd kan worden. 

Verder kunnen we het volkorenmeel builen en tot verschillende bloemsoorten verwerken. Ook kunnen we granen pletten, schroten of grof malen. Tenslotte hoort het mengen tot verschillende producten ook tot de mogelijkheden.

Granen

Onze granen kunnen van allerlei herkomst zijn. Zo malen we lokaal geproduceerde granen, maar ook melange tarwesoorten uit het buitenland behoort tot de mogelijkheden. We malen granen zoals rogge, tarwe en spelt. Van tarwe en spelt kunnen onze builmachines bloem builen. Doorgaans builen we bloem met een uitmalingsgraad van 60%, maar vanalles is mogelijk. 

Boekweit, dat feitelijk geen graan is, malen is een vak apart. Het ouderwetse boekweitmeel dat slagers in hun balkenbrei gebruiken wordt door ons nog op de traditionele manier gemalen. Dit geeft een karakteristiek product dat men eigelijk alleen nog van vroeger kent.

Verpakkingen

Onze producten kunnen ook in grootverpakkingen worden geleverd. Dit kan in de volgende hoeveelheden:

  • moutmalen25 kg papieren zakken
  • 10 kg papieren zakken
  • 5 kg papieren zakken
  • 2 kg papieren zakken

 Voor prijzen neem s.v.p. contact met ons op!

HACCP-regels

Uiteraard hebben onze molenaars de cursussen van het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde doorlopen, ruim 15 jaar ervaring opgedaan en produceren onze molens onder de Hygiënecode voor Ambachtelijke maalderijen zoals deze is vastgesteld door het Productschap Akkerbouw en goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 

Voor meer vragen kunt u contact met ons opnemen!