Basis uitgangsmateriaal:

Spelt
Kollenberger spelt en Lottumse spelt van Limburgse akkers. Spelt wordt verwerkt tot volkoren speltmeel, speltbloem, speltzemelen en speltvlokken

Tarwe
Hoofdzakelijk Zeeuwse tarwe die momenteel op de molen verwerkt wordt. Tarwe wordt verwerkt tot volkoren tarwemeel, tarwebloem, tarwezemelen en tarwevlokken.

Rogge
Rogge van Limburgse akkers. Onze rogge komt van akkers uit Neer, Roggel en Meterik.

Boekweit
Boekweit komt nog uitsluitend het buitenland. Boekweit wordt op traditionele manier verwerkt tot boekweitmeel. Het geeft een typisch grauwe boekweitmeel wat van oudsher in Limburg gebruik werd. Slagers verwerken het veel in de balkenbrei.

showplus 7   showplus 13showplus 12

De hierboven genoemde graansoorten worden verpakt tot de volgende producten:

Pure meelsoorten

Speltmeel
Het oergraan van de Limburgse akkers! Het pure volkoren meel van Kollenberger spelt. Te gebruiken voor brood, broodjes, koekjes, pannenkoeken, cake, enz.

Speltbloem
Gebuild meel van spelt. Bloem van Kollenberger spelt. Te gebruiken voor brood, broodjes, koekjes, pannenkoeken, cake, enz.

Tarwemeel
Volkorenmeel van tarwe. Tarwe uit Nederland, meest Zeeuwse tarwe. Te gebruiken voor brood, broodjes, koekjes, pannenkoeken, cake, enz.

Tarwebloem
Gebuild van tarwemeel. Het wittemeel van Nederlandse, meest Zeeuwse tarwe. Te gebruiken voor brood, broodjes, koekjes, pannenkoeken, cake, enz.

Roggemeel
Scherp gemalen roggemeel. Te gebruiken voor koekjes, roggebrood en bijmenging bij tarwe of spelt voor brood.

Boekweitmeel
Boekweitmeel zoals alleen mensen het van vroeger nog kennen. Op ouderwetse manier gemalen met de karakterestieke zwarte tekening erin. Te gebruiken voor pannenkoeken, balkenbrij, bloedworst, enz. Niet geschikt om brood mee te bakken, kan wel aan broodrecepten worden toegevoegd.

Mixen

Pannenkoekenmeel
Meel samengesteld uit tarwe en boekweit. Gemixed kant en klaar. Ook voor restaurants en pannenkoekenhuizen.

Volkorenbrood, Witbrood, Speltbrood en Speltwitbrood:
Kant en klaar voor een volkorenbrood. Alleen water toevoegen. Kan ook in de broodbakmachine.

Cakemix
Kant en klare mix om heerlijke cake van te bakken met een volle smaak. Naar eigen wens ingrediënten toe te voegen.

Speculaascake
Cake met speculaas smaak

Kruidkoekmix
Kant en klare mix om zelf een overheerlijke kruidkoek te bakken. Overheerlijk en eenvoudig in iedere keuken te maken.

Wafelmix
Mix voor zachte wafels

Oliebollenmix
Op het einde van het jaar zijn zelf gebakken oliebollen extra lekker.

Boekweitdoppen
Van september tot februari zijn er ook boekweitdoppen (boekweitkaf), om bijvoorbeeld kussens te vullen.

 

 

We kunnen flexibel met de wensen van de klant omgaan!

Staat uw product er niet bij? Neem contact op met ons op klik hier

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanvullende gegevens