Topmenu Bovenin

Welkom op onze website!

 

 Ambachtelijk meel van de molen. De enige in Midden- en NoordLimburg die echt alles zelf op de wind maalt!

 

Limburgs graan verwerkt met windkracht tot streekeigen meel. Het eeuwenoude proces van malen tussen de molenstenen,  met behoud van vitaminen en oliën,  geeft  meel dat gezond en voedzaam is en bekend staat om zijn krachtige smaak!

IMG 20200310 184008

Granen halen we zoveel mogelijk uit eigen streek. Alle producten zijn op eigen molen, geheel op windkracht en dus CO2 neutraal, verwerkt tot heerlijke meelsoorten.

 

f2Onze producten worden gemalen en verwerkt op de molen van Het Nijken in Roggel. Passie en vakmanschaop is onze drijfssfeer. Twintig jaar ervaring met het malen op de wind. De molen is daarom wekelijks een paar dagen malende te zien. Hiermee wordt het monument optimaal behouden voor de toekomst!

Het molenaarsvak staat op de UNESCO lijst van immaterieel erfgoed. Middels het uitoefenen van het vak kunnen we dit in stand houden.

lekker lokaal crins molenaar slideshow

Wist u dat...?

-    Bij meel van de molen de kiem van de tarwe korrel niet verwijderd wordt !
-   Meel van de molen daarom heel gezond is!
-   Meel van de molen veel Vitaminen bevat!
-   De molen volledig op windkracht maalt!
Bij het productieproces daarom géén CO2 uitstoot!